Brug for hjælp lige nu?
Livechat med os
FAQ & Kontakt

Rejseinformation om Spanien

Nu skal du snart på ferie til Spanien. Vi vil gerne sende dig velforberedt afsted, og derfor har vi samlet en række brugbar information til dig her på siden. Bliv meget klogere på ferien i Spanien, få en række nyttige tips og tricks og læs mere om de største attraktioner. Vi ønsker dig en god ferie - Viva España!

På vejene
Vejafgifter, miljømærker og tankning

Vejafgifter: I Spanien er mange motorveje (autopistas) betalingsveje, hvor du kan betale vejafgiften kontant i euro, med et kreditkort eller et betalingsskilt. På de større motorvejsnet (autovías) skal du ikke betale vejafgift. 

Fra den franske grænse til Alicante (Costa Brava, Costa Dorada) skal du ikke betale vejafgift på motorvejene.

Miljømærkater: Alle byer med mere end 50.000 (nogle gange 20.000) indbyggere har en miljøzone. Spanske miljømærkater er ikke tilgængelige for udenlandske biler, men danske, franske, østrigske og tyske miljømærkater er gyldige i Spanien.    

Hvis du vil bruge en dag i Barcelona, skal du parkere uden for byen eller benytte et af ovenstående miljømærkater eller anmode om en dagstilladelse her: https://zberegistre.ambmobilitat.cat/en/AutoritzacionsDiaries.

Færdselsregler: Den maksimale hastighed på motorvejene i Spanien er 120 km/t. Uden for bebyggelse er hastigheden 90 km/t.

Som fører af bilen i Spanien kan du få en bøde, hvis du for eksempel spiser eller drikker, ryger en cigaret, lægger make-up, roder i handskerummet, har bare fødder eller bærer klipklappere, vandrestøvler samt badedragt, mens du kører. Det er muligt at betale med det samme. De fleste bøder reduceres med 50 %, hvis du betaler med det samme eller inden for 20 kalenderdage.

Det er lovpligtigt at have advarselstrekantsikkerhedsvest og reservehjul i bilen. Rejser du med trailer eller campingvogn, skal du tage en ildslukker med.

Mere information om færdselsreglerne i Spanien kan findes her: https://fdm.dk/alt-om-biler/koer-selv-ferie/regler-udlandet/faerdselsregler-spanien.

Trafikale knudepunkter: Der forventes yderligere trafik i spaniernes sommerferie fra slutningen af juni til midten af september. Under Sant Joan-festivalen i Barcelona den 22.-23. juni og omkring højtiden Marias Himmelfart den 15. august, kan I også forvente yderligere trafik. 

Der er intet generelt kørselsforbud for lastbiler i Spanien i weekender eller på helligdage.

Elbil: Der er omkring 9000 ladestandere i Spanien, og netværket er endnu ikke dækkende. Det kræver derfor en vis mængde planlægning at køre elbil i Spanien.

Tankning: Det er generelt billigst at tanke ved de store supermarkeder eller på tankstationer i industriområder. Langs betalingsmotorvejene er tankstationerne åbne dag og nat fra kl. 06:00 til 24:00. Langs motorvejene og i de større byer er tankstationerne normalt åbne fra kl. 07:00-22:00. 

Mad og drikke
Spis ude eller tag på indkøb

Drikkevand: Postevandet i Spanien er generelt sikkert at drikke, men hvis man har sart mave, anbefales det at drikke vand på flaske, som sælges overalt. 

Spisevaner: Mellem kl. 12:00 og 14:00 er det meget almindeligt at tage en drink eller spise tapas med vennerne. Restauranter serverer frokost mellem kl. 13:00 og 16:00 og aftensmad mellem kl. 20:00 og 23:30.  

Hvis du spiser middag på en campingplads, kan du ofte spise tidligere. Derudover er det generelt billigere at spise ude i Spanien, hvor du kan nyde en simpel 3-retters menu til omkring 20 € (ca. 150 ddk).

I Spanien er der i stigende grad fokus på fødevareallergier og behovet for vegetariske retter, hvorfor flere og flere hoteller, restauranter, campingpladser mv. er forberedt på særlige efterspørgsler. 

Drikkepenge: Det er ikke obligatorisk at give drikkepenge i Spanien, da der allerede opkræves servicegebyrer. Det er dog kutyme at give drikkepenge i barer og restauranter samt hoteller og taxaer.

Kulturbegivenheder: Teaterproduktioner, koncerter og forestillinger starter normalt mellem kl. 20:00 og 21:00. Om sommeren kan forestillingerne starte senere helt frem til kl. 22:00 eller 23:00.

Offentlig transport: Offentlige busser i større byer kører normalt mellem kl. 06:00 og 23:00. Metroen kører normalt til senere ud på natten, og der er en særlig natteservice, der kører fra kl. 23:30 til 06:00.  

Indkøb og butikker: Spaniens største supermarkeder er Esclat, Hipercor, Alcampo og Bonpreu, men du finder også Lidl og Aldi i Spanien. Priserne er generelt billigere end i Danmark, og butikkerne er normalt åbne fra kl. 10:00 til 21:00. Nogle gange lukker butikkerne mellem kl. 14:00 og 17:00, især om sommeren. Søndag er helligdag, hvor butikker og virksomheder holder lukket.

Sundhed
Bekymringsfri ferie

Det spanske sundhedsvæsen er af god kvalitet, og førstehjælp er garanteret til alle og ydes på hospitaler og i nogle sundhedscentre.

Det Blå Sygesikringskort: giver dig adgang til nødvendig behandling i tilfælde af sygdom eller ulykke, mens du befinder dig i Spanien på midlertidig basis. Dog anbefaler vi altid, at du tegner din egen private rejseforsikring, der også inkluderer hjemtransport, hvis uheldet er ude. Er uheldet ude, så tag altid fat i dit forsikringsselskab med det samme.

Apoteket: I Spanien kan du købe medicin på apoteket, som du kan genkende på det grønne kryds.

COVID-19: Der er i øjeblikket ingen COVID-19-restriktioner i Spanien. Det er heller ikke nødvendigt at være vaccineret. Skal du på hospitalet, apoteket eller til lægen, skal du stadig bære mundbind.

Vejr og klima
Vejret i Spanien

Spanien er et stort land med store geografiske forskelle, og som følge heraf er der mange forskellige klimaer i Spanien. 

 • På Costa Brava er det behageligt varmt om sommeren, og altså ikke alt for varmt.
 • På kysten i det sydlige og østlige Spanien (Costa Dorada og Costa Blanca) er sommeren tør og varm. 
 • Sevilla er den varmeste by i Europa.
 • I Andalusien stiger temperaturen jævnligt til over 40 grader om sommeren. 
 • Somrene i det indre Spanien er er lange, tørre og varme. 
 • Lige nordvest for Spanien (Calabrien og omegn) er sommeren køligere med temperaturer omkring 20 grader.

Ud over de velkendte apps på iPhone samt Yr og DMI, kan I benytte den spanske vejrtjeneste El Tiempo, som giver omfattende vejrinformation om Spanien på engelsk. 

Sprog og valuta
Buenas vacaciones!

Google translate hjælper dig selvfølgelig et godt stykke ad vejen, men det er altid rart at kunne begå sig med nogle af de mest almindelige gloser.

HejHola
FarvelAdiós
Ja/nejSí/No
Vær så venlig
Por favor
Tak
Gracias
UndskyldLo siento
Hvad hedder du?Cómo te llamas?
Jeg hedder...
Me llamo/mi nombre es...
Jeg taler ikke spanskNo hablo español
Jeg forstår ikke
No lo entiendo
Hvad er klokken?
Qué hora es?
Hvad koster det?    
Cuánto cuesta?
Hvor er restauranten/baren?
Dónde está el restaurante/bar?
Hvor er den nærmeste bank?
Dónde está el banco más cercano?
Hvor er poolen?
Dónde está la piscina?
Tager I kreditkort?
Aceptan tarjetas de crédito?
Venstre
Izquierda
HøjreDerecha
Stop!Alto!
Lige ud
Derecha
Må jeg bede om menukortet?
Puedo ver el menú?
Skål!
Salud!
Må jeg bede om regningen?
Me da la cuenta, por favor?
Hvor er toilettet?
Dónde está el baño?
Hvor er sygehuset?
Dónde está el hospital?
Hvor er apoteket?
Dónde está la farmacia?
Hvor finder jeg en tandlæge?
Dónde hay un dentista?


Valuta og hæveautomater: I Spanien betaler man med euro, og prisniveauet er generelt lidt lavere end i Danmark. Du kan betale med dit almindelige kreditkort stort set overalt, og ellers er der placeret mange hæveautomater rundt omkring, dog er der som regel et gebyr for at hæve penge i udlandet).

Tips og tricks
Øvrig info

Pas og ID: Hvis du rejser til Spanien skal du bruge et gyldigt pas eller ID-kort, som du kan identificere dig med. Du behøver det ikke for at krydse grænsen.

Adapter: Stikkontakterne i Spanien er de samme som i Danmark. 

De største helligdage og ferieperioder i Spanien:

 • Skærtorsdag (Jueves Santo) d. 6. april
 • Langfredag (Viernes Santo) d. 7. april
 • 1. Påskedag (Domingo de Pascua) d. 9. april
 • 2. Påskedag (Lunes de Pascua) d. 10. april
 • Arbejdernes kampdag (Fiesta del Trabajo) d. 1. maj
 • 2. Pinsedag (Pentecostés, Catalonien) d. 5. juni
 • Sommerens start (Sant Joan, Catalonien) d. 24. juni
 • Cataloniens nationaldag (Fiesta Nacional de Cataluña) d. 14. juli
 • Maria Himmelfart (Asuncíon de Maria) d. 15. august
 • Nationaldag  (Fiesta Nacional de España) d. 12. oktober
 • Allehelgensdag (Fiesta de Todos los Santos) d. 11. november

Kæledyr på ferien: Spanien er et hundevenligt land, men ikke alle hunde er lovlige. Hvis du tager din hund eller kat med til Spanien, skal du have et EU-kæledyrspas med fra dyrlægen. Hunde og katte skal være vaccineret mod rabies mindst 21 dage før afrejse. Den obligatoriske chip skal indsættes før rabies vaccinen (kan være samme dag). Fordi rabies vaccinen kun kan gives til hunde og katte, der er ældre end 12 uger, må hundehvalpe og killinger under 15 uger ikke medbringes til Spanien.

Tidszone: Spanien og Danmark er i samme tidszone. Der er derfor ingen tidsforskel og sommer- og vintertid er også ens.

Tip: Før du rejser er det en god idé at tage et billede af dit pas, kørekort, forsikringspapirer og andre vigtige ting. Mail dem til dig selv eller andre medrejsende, så I altid har vigtige dokumenter, selv hvis I mister dem undervejs.

Rejser du alene med en mindreårig, for eksempel fordi du er skilt? Eller har du medbragt dit barns kæreste eller ven på ferien? Så skal du kunne fremvise dokumentation på, at du har tilladelse fra alle barnets forældre - dette kan ordnes med en samtykkeerklæring. Du kan læse mere om emnet ved at trykke her.

Top 10 seværdigheder i Spanien

Barcelona

Barcelona, Cataloniens hovedstad

Costa Brava

Hjemmeside: http://www.visitbarcelona.com/wv3/en/

Lokation: https://goo.gl/maps/BZ5BPwfwVGeWMTvZA

Port'Aventura

Avinguda Alcalde Pere Molas, Vila-Seca, Tarragona 

Costa Dorada

Hjemmeside: https://www.portaventuraworld.com/en

Lokation: https://goo.gl/maps/XDapEWYtjXFTf75T7

Begur

Tourist Office of Begur

Av. Onze de setembre, 5 · 17255 BEGUR (Girona)

Costa Brava

Hjemmeside: https://visitbegur.cat/en/

Lokation: https://goo.gl/maps/BVbUj1XkT7npnRMJA

Pont del Diable

Pont del Diable (Aqüeducte de les Ferreres)

43130, Tarragona

Costa Dorada 

Hjemmeside: https://www.tarragona.cat/patrimoni

Lokation: https://goo.gl/maps/h4EEHNwGWk8PgDsE7

Caminos de Ronda

Start: St. Feliu de Guíxols

Costa Brava

Hjemmeside: http://www.camideronda.com/en/home.html

Lokation: https://goo.gl/maps/it9cJVkZWLpTSQ7i6 

Altafulla

Via Augusta, 34

43893 Altafulla (Tarragona)

Costa Dorada

Hjemmeside: https://visitaltafulla.cat/en/

Lokation: https://goo.gl/maps/jRdEHJn2HPH2Wwf88

Pals

Visit Pals

C. de l'Hospital, 22 17256 Pals 

Costa Brava

Hjemmeside: https://www.visitpals.com/en/

Lokation: https://goo.gl/maps/FqJBTMZjZ8MQDAi87

Cadaqués

Visit Cadaqués

Cotxe 1,17488 Cadaqués

Costa Brava 

Hjemmeside: http://www.visitcadaques.org/

Lokation: https://goo.gl/maps/YSxd1NL23JDaEU5q8

Parque natural de Somiedo

33840. Somiedo (Asturias) 

Asturias

Hjemmeside: https://parquenaturalsomiedo.com/

Lokation: https://goo.gl/maps/AfZgpfXuYAF7KKFz9

El Capricho - Gaudi

Barrio de Sobrellano s/n

39520 Comillas

Cantabrien

Hjemmeside: https://www.elcaprichodegaudi.com/

Lokation: https://goo.gl/maps/fLM8Vgft8z4yZajS7

Bemærk: Oplysningerne på denne side er omhyggeligt sammensat. Vi påtager os dog intet ansvar for ukorrekte eller ufuldstændige oplysninger. De links, vi bruger til andre hjemmesider, er kun til informationsformål. Disse hjemmesider bliver ikke vedligeholdt, overvåget eller godkendt af os. Som rejsende er du ansvarlig for at have de rigtige dokumenter til din ferie. Vi anbefaler, at du tjekker de seneste oplysninger hos de relevante myndigheder lige før din ferie. Vi ønsker dig en rigtig god tur!