Banner

Camping Hvar og Brač

Øerne Hvar og Brač er blandt de mest populære og største øer i Kroatien. De ligger smukt placeret i Adriaterhavet med skønne strande og skøn natur. De ligger nær Split og det tager ca. 50 minutter at sejle fra Bracs hovedstad Supetar til Split. Det tager ca. 1 time at sejle fra Hvar til Split. På Hvar ligger de fantastiske blå grotter, som kan nås med en fin bådtur. Du finder Napoleons fort, som har en fantastisk udsigt over øen og har en fascinerende historie. En tur til kalkstensbruddet i den lille by Pucišca på øen Brač, er bestemt også et besøg værd.
Læs mere

5

resultater

Boutique Camping Bunja
8.2
boutique-camping-bunja
1/43
Hyggeligt poolområde
10 meter til stranden
Flotte faciliteter på pladsen
Mulighed for spændende udflugter

Fra:

2.063 kr.

August 1 - 3 nætter, 2 voksne
5 tilgængelige boligtyper

Sikker booking med Friferie

1.500+ campingpladser og ferieparker
Prisgaranti
Danske ferierådgivere
7.9
waterman-beach-village
1/23
Tæt på skøn stenstrand
2 fine swimmingpools
Gåafstand til Supetar
Autentisk campingferie

Fra:

5.032 kr.

August 28 - 7 nætter, 2 voksne
1 tilgængelige boligtyper
Camping Vira
6.8
vira
1/26
Ligger lige ud til vandet
Masser af muligheder for aktiv ferie
Tæt på byen Hvar
Spændende udflugtsmuligheder

Fra:

2.130 kr.

July 24 - 7 nætter, 2 voksne
5 tilgængelige boligtyper
Camping Aloa
9.6
aloa
1/31
Direkte til stenstrand
Snorkling og vandsport
Oplev smuk havudsigt
Afslappende familieferie

Fra:

10.586 kr.

August 25 - 7 nætter, 2 voksne
5 tilgængelige boligtyper
Ingen ledige boliger
Abeille Maison Glamping Resort
Ingen anmeldelser
abeille-maison-glamping-resort-zlatni-rat
1/13
Luksuriøs glampingoplevelse
Privat pool
Smukke omgivelser
Havudsigt
Udsolgte feriesteder
0 tilgængelige boligtyper
Side 1 af 1

Gastronomien

Det kroatiske køkken på øerne kommer fra århundreders udforskning af smag fra forskellige kulturer tilsat spændende urter og krydderier, som gror vildt på øerne. Enhver lille taverne eller restaurant har et rigt udvalg af fisk lavet efter de traditionelle opskrifter. Grillede fisk med hjemmelavet olivenolie, blæksprutte lavet i stegeso, salater af edderkoppekramme, hummer eller scampier med kapers og olien.

Hjemmelavet gede- og fåreost, dalmatisk "pasticada", som er en oksekødsspecialitet, artiskok kogt med bønner og ærter  - alle disse skønne retter serveres med middelhavskrydderier er kun begyndelsen på en lang liste over øens specialiteter.

Dertil serveres lokale vine, som har et rigtig godt ry i resten af Europa.

Velbekomme !

Udflugtsmål

Der er et hav af smukke og interessante steder på disse to pragtfulde øer.

Der er mange vin- og olivengårde, der lokker med spændende besøg og smagsprøver. 

På Hvar må I ikke gå glip af f.eks. en tur til de blå grotter i Bisevo. Mellem kl. 11 og 13 på en solrig dag falder solstrålerne igennem en åbning under vandet ind i grotten, så den bliver oplyst med et smukt blåt lys. Denne oplevelse er helt unik. Der ligger 10 grotter omkring Bisevos kyst, som alle er et besøg værd. Lej en båd eller køb en tur, som tager jer til disse smukke oplevelser.

Napoleons fort fra begyndelsen af 1800 tallet giver jer en fantastisk udsigt over Hvar by og øerne omkring. Det kræver lidt at nå til toppen, som ligger 230 meter oppe ad bjerget, men den smukke tur op ad en lille smal vandresti er alle anstrengelserne værd. I dag er det Hvar Observatorium.

Kalkstensbruddet i den lille landsby Pucišca, som ligger på Brac er også et besøg værd. Det er en hyggelig udflugt, hvor man kan opleve, hvordan de bryder kalksten og forarbejder det på den traditionelle måde. 

Strand og snorkling/dykning

Der findes flere fantastiske strande, som ligner stranden fra en bounty ø.

Lovrecina strand ligger 4 km fra Postira og er en skøn sandstrand, der er omgivet af høje poppler og fyrretræer, så der er mulighed for lidt skygge, hvis man skulle ønske det. Sandet på stranden strækker sig ca. 100 meter ud i vandet, hvilket gør denne strand utrolig børnevenlig. I nærheden er der en restaurant med lokale fiske- og kødretter.

Vest for byen Supetar ligger stenstranden Vlacici og en sandet bugt Ban, som er velegnet til ældre personer og børn. Strandene hænger sammen og der er mulighed for at leje vandcykler, parasoller og liggestole. Der er også flere restauranter, hvor man kan nyde en forfriskning.

Ønsker man at komme lidt væk fra andre turister, så kan stranden ved Sumartin og Povlja anbefales. Der er flere gode stenstrande - nogle kan man komme til med bil og andre kun med båd. Spørg evt. de lokale, hvilken strand I skal vælge.

Der findes stort set alle former for vandsport her, det er bare at vælge. Fra alle havne kan der købes bådture, som giver jer en fornemmelse af alle de smukke øer. Der er også dykker- eller snorkleture, som giver et indblik i den fascinerende verden under havoverfladen. Klippeformationerne under vandet myldrer med fisk, og er formidable steder at snorkle og dykke.