Banner

Camping Flevoland

Flevoland, nær Amsterdam, er det største landvindingsprojekt nogensinde. Den er har tilføjet, som en smuk 12. provins til Holland. Der er vidt åbne naturreservater såsom Oostvaardersplassen og Horsterwold, vidunderlige strande, store byer med moderne arkitektur, museer for unge og gamle og den største blomsterløgregion i Holland!
Læs mere

2

resultater

Zeewolde
Ingen anmeldelser
zeewolde
1/21
Fra: 1.801 kr.
June 22 - 7 nætter, 2 voksne
12 tilgængelige boligtyper

Sikker booking med Friferie

1.500+ campingpladser og ferieparker
Prisgaranti
Danske ferierådgivere
Ingen anmeldelser
de-glamping
1/34
Børnevenlig sandlegeplads
Afslappende wellnessfaciliteter
Luksuriøse indkvarteringer
Skøn placering i skovområde
Fra: 7.132 kr.
June 22 - 7 nætter, 2 voksne
8 tilgængelige boligtyper
Side 1 af 1

Genvindingsprojektet Flevoland

Fra Zuiderzee til IJsselmeer

Genvindingsprojektet, der startede i 1924 og førte til oprettelsen af IJsselmeer-søen, var et enormt projekt. Først blev den 2,5 kilometer lange diget Amsteldiepdijk bygget mellem fastlandet Nordholland og øen Wieringen, derefter blev Afsluitdijk diget bygget. I 1932 blev den afsluttet, og Zuiderzee (Sydhavet) var blevet IJsselmeer-søen.


Den nye provins Flevoland

I de følgende årtier blev flere og flere områder genvundet. Noordoostpolder blev oprettet først, derefter blev øerne Urk og Schokland forbundet med fastlandet. Først da begyndte arbejdet med at genvinde Østlige Flevoland for at skabe en afsætningsmulighed for den overbefolkede Randstad by. På denne måde blev den 12. provins Holland, Flevoland, lidt efter lidt født.


Sænket skat

Et særligt aspekt ved genindvindingen af Flevoland er det faktum, at der i løbet af projektet blev afdækket hundreder af skibsvrag. Den tidligere Zuiderzee havde altid set meget skibstrafik, og mange af de skibe, der gik tabt i disse dage, blev nu genopdaget. Som et resultat er Flevoland en af de største "tørre" skibskirkegårde i verden. Ikke færre end 435 skibsvrag, der tilsammen indeholdt næsten 33.000 genstande, blev fundet fra 1200 til 1900.


Batavialand

Hvis du ønsker at få en god idé om denne unikke landvindingsproces, er Batavialand et godt sted at besøge! En stor samling af objekter, dokumenter, kort, videoer, maskiner og værktøjer giver dig mulighed for at opdage historien om disse unikke projekter. For børn er der præsentationer, hvor de kan forestille sig digerbyggere, arkæologer eller låsevogtere og lære, hvordan hollænderne har kontrolleret vandet i århundreder.

Mad og drikke

Skal du spise en dejlig fiskemiddag i den traditionelle fiskerby Urk, eller foretrækker du en terrasse med udsigt over Noorderplassen i Almere? Der er mange steder med udsigt over vandet i Flevoland. Houtribdijk-dæmningen forbinder provinsen med Nordholland på den anden side. På dokkerne i Lelystad er der flere restauranter, hvor du kan nyde udsigten over Markermeer og IJssel-søen.

Byer i Flevoland

Området er fyldt med spændende byer - hvad enten I ønsker at besøge store moderne byer, som Amsterdam med flot arkitektur, interessante museer og cafeer, Anne Franks hus, ja vi kunne blive ved. Amsterdam er et besøg værd med kanaler, der løber igennem byen med husbåde og masser af blomster.

Flevoland er også små hyggelige byer ved kysten, besøg den smukke by Urk, som har helt unik historie. 

Vi kan nævne andre interessante byer i Flevoland: Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder og Zeewolde.

Naturen i Flevoland

Flevoland er præget af smukke naturreservater med unik flora og fauna. Det har den største enkelt løvskov i Vesteuropa og vidt åbne skovområder, hvor unikke dyr lever. Utallige vandfugle yngler her, og du kan endda støde på flere af Hollands 'big five' vilde dyr (rådyr, hjorte, vildsvin, sæl og bæver) med jævne mellemrum.

Tulipaner og atter tulipaner

Hollands længste tulipanrute findes i Noordoostpolder i Flevoland. Over 100 km gennem næsten 2500 hektar farverige marker gør dette til en af verdens smukkeste ruter.

Med næsten 5.000 hektar røde, gule og lilla blomsterløgmarker er Flevoland Hollands største blomsterregioner! Felterne findes i Øst- og Sydflevoland og, vigtigst af alt, Nordoostpolder. Hvert år om foråret er der en spektakulær 'Flower-bulb route', der omfatter over 100 km gennem næsten 2500 hektar blomstrende marker. Ruten er blevet den længste og mest farverige rute i Holland og endda ifølge National Geographic en af verdens ultimative bilture! Plukning af blomster og andre fantastiske aktiviteter

Du kan følge tulipanruten til fods, på en cykel eller i bil.  Du vil ikke kun støde på uendelige hav af blomster, men også nogle sjove aktiviteter. Se bag murerne på en gård, besøg et værksted med tulipanfotografering eller nyd noget lækker is undervejs. Bemærk, at det ikke er tilladt at gå ind i blomstermarkerne eller plukke blomster. Hvis du vil plukke dine egne blomster, kan du besøge Hanneke's Pluktuin (Ellerweg 18, Biddinghuizen) eller tulipanplukkerhaven i Boerenshop (Steenwijkerweg 26, Marknesse).