Tag på Camping i det smukke Bohuslän

Skal ferien gå til Sverige, bør I overveje at campere i det smukke Bohuslän-område, der strækker sig langs Kattegat nord for Göteborg. I Bohuslän finder I den barske, men også smukke og fascinerende Skærgård. Bohuslän byder på noget af Sveriges mest unikke natur, der både består af hav, granit og et frodigt bagland. I kystlandskabet strækker fjorde sig ind i det svenske bagland og skaber et malerisk udtryk.
Læs mere

0

resultater

Camping i Bohuslän

I Bohuslän findes der mange skønne campingpladser, der er placeret smukt i den vilde og barske natur. Fra en af områdets hyggelige campingpladser kan I udforske Bohuslän's mange seværdigheder, som den barske, men smukke natur og de historiske og hyggelige fiskebyer. På mange af campingpladserne er der også fyldt med aktiviteter for børn og voksne, så det er en god base for en masse vidunderlige eventyr i området omkring Bohuslän. 

Området byder både på kysten, øerne, øhavet, granitbjerge, dybe skove og kulturarealer, så tag vandreskoene med og lad hele familien gå på opdagelse i Bohuslän's vilde og unikke natur. Alt efter vejret og årstiden kan I opleve forskellige sider af Bohuslän. Besøger I Bohuslän i sommermånederne, vil I opleve de milde og solbeskinnede dale, mens I om efteråret vil opleve en mere barsk og blæsende karakter. Om vinteren kan I være heldige at opleve byerne klædt i det smukkeste hvide snedække. Lige meget hvornår I besøger området, er det en helt unik naturoplevelse, som I nok aldrig vil glemme.

Oplevelser for hele familien

Ud over den smukke natur i området byder regionen også på mange spændende og kulturelle byer såsom Marstrand, Lysekil, Strömstad og Smögen. 

Det er svært at komme uden om Bohuslän's maritime historie og tætte placering på havet, og det afspejler sig også i mange af de oplevelser og seværdigheder, der er i området. I kan blandt andet tage på en sejltur i den naturskønne skærgård, hvor der både lever sæler og ørne i de lokale naturreservater. Vil I selv ud at udforske de mange øer, er det muligt selv at leje en båd. Så tag en madpakke med, og begiv jer ud på nye eventyr, udforsk de mange øer, og se Bohuslän's varierede natur fra vandet.  

Bevæger I jer væk fra kysten, finder I også mange historiske og kulturelle oplevelser. I kan eksempelvis besøge Helleristningerne i Tanum, der stammer helt tilbage fra bronzealderen og er på UNESCOs verdensarvsliste. Rejser I med børn, byder området også på mange sjove aktiviteter såsom zoo Nordic Ark.

Smag på lokale delikatesser i Bohuslän

Efter en aktiv dag i Bohuslän er det tid til at nyde et lækkert måltid. Heldigvis byder Bohuslän på mad for enhver smag, lige meget om I er til en autentisk svensk madoplevelse, eller hellere vil prøve mad fra andre lande. Besøger I en af havnebyerne, kan I med fordel slå et smut forbi en af byens restauranter. Her serveres der nemlig friskfanget fisk og skaldyr. I kan også nyde traditionelle svenske retter såsom nationalretten kødboller med kartoffelmos og tyttebærsyltetøjFor livsnyderen er et besøg på bryggen i Smögen om sommeren et besøg værd. Her finder I nemlig mange skønne barer og restauranter, som er klar til at forkæle jer med det bedste fra Sverige.

Oplev kulturen i Bohuslän

Bohuslän byder på masser af kulturelle og historiske oplevelser. Der er mange spor fra historiske epoker, når I bevæger jer rundt i Bohuslän. En af de bedste måder at opleve kulturen i området på er ved at besøge de uspolerede fiskerlandsbyer såsom Smögen, Kungshamn og Grebbestad. I disse idylliske byer er historien og kulturen fra området i høj grad bevaret med storslåede kaptajn-huse og farverige fiskerhytter. Vil I opleve kulturen i Bohuslän på en helt unik måde, kan I køre ad Kystvejen, der ofte omtales som en af Sveriges smukkeste vejstrækninger. Den fører jer blandt andet igennem mange hyggelige fiskerbyer i skærgården.