Ferie i det smukke Dalsland i Sverige

Selvom Dalsland er en af Sveriges mindste provinser, betyder det ikke, at der ikke er noget at opleve. I området er der masser af ting, som hele familien kan opleve. I kan blandt andet sejle i kano på nogle af de smukke søer og vandløb, køre en tur gennem den fabelagtige natur eller vandre i de smukke omgivelser omkring Dalsland. Her er masser af muligheder for en aktiv ferie eller en ferie, hvor I har rig mulighed for at sætte tempoet ned og få ro i sindet.
Læs mere

0

resultater

Om camping i Dalsland

Dalsland byder på masser af muligheder for at bo i området. I området findes der mange forskellige campingpladser, som er fyldt med aktiviteter for både børn og voksne. Lige meget om I vil bo tæt på vand eller skov, om I leder efter en campingplads med masser af aktiviteter for børn eller et sted, hvor I bare kan nyde roen og koble helt af, så kan I finde det i Dalsland.

Oplevelser i naturen

Dalsland er fyldt med naturoplevelser, som hele familien kan kaste sig ud i. I kan blandt andet vandre i noget af den smukke og varierede natur, tage på fisketur i Sveriges største sø Vänern eller tage en dukkert i en af de mange søer. Er I ude efter en unik naturoplevelse, bør turen gå forbi Håverud, der er en del af Dalslands kanal. Mange betragter kanalen for at være en af de smukkeste kanaler i Europa, som på samme tid er meget sikker at sejle på. I kan også leje en kano og opleve kanalen og den smukke natur på nærmeste hånd.   

Kom tæt på dyrene

Når I er på udflugt, kan I også besøge en af de mange elgparker, der findes i området. Disse mægtige skabninger er meget betagende dyr og værd at opleve for hele familien. Trænger familien til en afslappende badeferie, kan I tage en tur til Vita Sannar Riviera og bade på de kilometerlange sandstrande, der er et sandt slaraffenland for både børn og voksne.  

Smag på lokale delikatesser

Efter en aktiv dag kan sulten trænge sig på. Dalsland byder heldigvis på masser af gastronomiske oplevelser. Når I besøger et spisested i Dalsland, vil I kunne forvente at finde mange retter med fisk eller skaldyr. På grund af Dalsland’s placering med både hav, søer og floder har fisk og skaldyr altid været en vigtig del af den lokale spise. Derudover er de mange bær og lækre svampe også en vigtig del af de lokale egnsretter. Rundt omkring i Dalsland findes der masser af restauranter og caféer, som I kan besøge. I kan også besøge en af de mange gårdbutikker, røgerier og mejerier og få lækre og lokale råvarer med hjem til campingvognen.   

Nyd kulturen i Dalslands

Området omkring Dalsland har været beboet siden stenalderen, og hele området emmer af den historie og kultur, så der er masser af ting at opleve. Et af de spor, som stammer fra oldtiden, er Högbyns Hällristningsområde. I det smukke naturreservat kan I gå på opdagelse i den fine natur og se de mange spor fra oldtiden. Er I på jagt efter kulturelle oplevelser, kan I også besøge nogle af de hyggelige byer, der ligger rundt omkring i området. I kan blandt andet besøge Åmål, der emmer af charme med smukke gamle bygninger, en hyggelig gågade, indbydende vandrestier og parker. Besøger I Dalsland i juli, kan I deltage i musikfestivalen Amåls Blues Fest, der siden sin start i 1992 har vokset sig til at være en af Sveriges største bluesfestivaler. Her kan I nyde skøn bluesmusik spillet af internationale kunstnere. I kan også besøge nogle af de enestående kirker, der ligger i Dalsland og vidner om mange års historie og kultur.