Campingferie på svenske øer

I Østersøen vest for Sverige ligger to meget naturidylliske øer, som hvert år tiltrækker mange lokale turister fra Sverige, men som de færreste danskere desværre når op for at besøge. Både Gotland og Øland har hver sin smukke natur, som indbyder til rolige ferier i harmoni med naturen. Øerne ligger i Østersøen, hvor Gotland ligger midt ude mellem Sverige og Letland, hvor Øland ligger tættere på Sverige lige ud for Kalmar. Hvor du selv kan køre til Øland, bliver du nødt til at sejle til Gotland, en rejse, som tager lige knap tre timer. Uanset hvilken ø I vælger at besøge, vil det være en ferie, I sjældent glemmer.
Læs mere

0

resultater

Camping på Gotland og Øland

Begge øer har et stort udvalg af forskellige campingpladser fordelt rundt langs hver sine kyster. Her kan I vælge at nyde en kold dukkert ved stranden, eller besøge den udvalgte campingplads’ pool. I kan finde hyggelige, familievenlige campingpladser fordelt på Gotland og Øland, hvor der bliver taget kærligt hånd om familielivet, mens I holder ferie. Fra de mange forskellige campingpladser er der også varierende tilbud til, hvordan I bedst muligt får lov til at opleve den smukke natur på Gotland og Øland.

Gotlands rige natur

Gotland får heldigvis rigtig meget sol til sine mange lokale turister fra Sverige, men der er også rigeligt til turister fra Danmark. Dog er det meget få danskere, som finder hele vejen til Gotland, hvilket er beklageligt, eftersom øen har rigtig mange ting at byde på.  

En af de absolut smukkeste ting ved øen er den smukke natur, som næsten skifter fra den ene ende af øen til den anden. Klimaet på øen er meget lig resten af Sverige, og et pludseligt vejrskifte er lige så forventeligt, som det er i resten af landet. Tæt på halvdelen af øen er dækket af smukke fyrskove, hvor der findes mange vandreruter og cykelruter til den aktive naturentusiast. Hvis I er til mere beskyttede naturområder, har Gotland mere end 70 naturreservater. I flere af de mange naturreservater kan I udforske naturens mange elementer, som på Gotland er meget kalkholdig, hvorfor dette også udnyttes over hele øen. 

Landsbystemning

I den største by på øen, Visby, kan I besøge Gotlands Museum Fornsalen, som giver en flot og dramatisk fortælling om hele øens historie. Museet dækker blandt andet også historien om den kæmpestore bymur fra 1200-tallet, som stadig står flot på hele øen. Det er blandt andet denne mur, som har bragt Gotland på UNESCO’s liste over verdensarv, og hvorfor øen især er et besøg værd. Desuden finder I et hav af forskellige museer på øen, som fortæller om alt lige fra spillemandslivet på øen til den imponerende kalkindustri, som øen længe har været præget af.

Øland

Med en kort køretur fra fastlandet, er det ikke svært at komme til Øland og blive imponeret af den smukke natur, som er en stor del af øens attraktion. De store mængder af kalkindhold i jorden på hele øen gør den til et ideelt sted for historieinteresserede gæster, for langs alle kysterne findes der ofte fortidslevn, som jorden har holdt skjult. Igennem årerne er der blevet fundet mere end 14.000 fortidslevn, og det siges, at der jævnligt dukker interessante elementer op langs kysten. 

Langs kysten kan det dog være, at I skal passe på de mange græssende dyr, som har det som deres tilholdssted sammen med de mange vadefugle. Det gør det blot til et endnu mere imponerende syn at besøge de mange kyststrækninger rundt om hele øen. 

Varieret natur

Ligesom Gotland har Øland også mere end 70 forskellige naturreservater, som alle er hvert sit besøg værd. En lang række af dem udnytter de store mængder kalk, som er at finde overalt på øen, mens andre naturreservater tager hånd om dyrene som fx det kæmpestore fuglereservat i Ottenby. Hvis I selv vil ud at opleve den rå natur på hele øen, findes der en lang række vandreruter, som bringer jer langs kysterne, naturskove, hvide sandstrande og shelters fordelt sporadisk rundt omkring langs den 50 km lange vandrerute, Böda, som er en af de mere populære, fordi den tager dig gennem og forbi de mange skift i naturen, som Øland har at byde på.