Naturens mange tilbud i Halland

Området Halland befinder sig på vestkysten af Sverige, og det er et område, som har den smukke natur lige i baghaven, men distancen til luksus og storbyen er ikke lang. Der er derfor noget til alle typer, også dem, som gerne vil udfordres på flere områder. Langs kysten findes der flere byer, som hver byder på forskellige kulturelle attraktioner. Fælles for hele området er den smukke svenske natur, som ikke er til at undgå, uanset hvorhen øjet kigger.
Læs mere

0

resultater

Campingferie i Halland

På en af de mange campingpladser i Halland kan I også komme i smuk kontakt med naturen. Der findes en lang række campingpladser spredt over hele Halland-området, som tilbyder forskellige muligheder for at opleve naturen. Uanset hvilken måde I ønsker at campere på, vil I med sikkerhed kunne finde en campingplads efter jeres ønsker. Der findes pladser, som ligger pakket ind i grønne skovområder, og der findes pladser, der ligger ned til vandet og indbyder til vandleg i sommeren. Uanset årstiden vil I opleve, at naturen i Halland aldrig holder ferie.

Falkenberg er fyldt med seværdigheder

Centralt i Halland ligger byen Falkenberg, som selvfølgelig også byder på et par forskellige strande ligesom mange af Hallands andre byer. Et par af de mere betydelige og velbesøgte strande i Falkenberg er Skrea og Långasand, som begge har de ru naturomgivelser med klitter og stenklitter, som mange svenske strande er kendt for. Om sommeren er begge strande velbesøgte, og derfor bør I altid komme i god tid, hvis I vil tilbringe en dag ved stranden. Hvis I får nok af stranden og havets lokkende bølger, kan I altid tage en tur ind til byen og besøge nogle af de mange kulturelle tilbud, som byen kan prale af. 

I områderne omkring Falkenberg finder I også en række historiske seværdigheder, som er bevaret og beskyttet for, at vi alle kan nyde og lære af dem. Det gælder blandt andet Hagbards Galge, som ved første øjekast kunne minde om en anden samling af store sten i et andet land. Det er en seværdighed, som transporterer dig til en tid for mange år siden, hvor troen i Sverige måske var anderledes, end den er i dag. Dette kan lede dig til en af de mange kirker i Falkenberg, som også er et kulturelt besøg værd. 

Hallands mange kirker og katedraler

Der findes næsten ikke en by i Halland-området, som ikke er præget af et kirketårn. Mange af kirkerne er sikkert meget ældre end de par hundrede år, som de fleste kan forestille sig. Samtidig er hver kirke et kulturelt og religiøst indblik til en anden tid og en anden måde at føre sin hverdag på end den, vi kender i dag. 

De store katedraler er især et besøg værd for de smukke dekorationer, som pryder katedralerne både indenfor og udenfor. De mange malerier og kunstværker vidner om en tid, hvor troen var stærk og kunne indgyde ære og frygt hos mange. Hver kirke eller katedral er desuden også et smukt stykke arkitektur, som blot er endnu mere imponerende, når det skal huskes på, at de er flere hundrede år gamle, og de stadig står så smukke, som de gør. Det er selvfølgelig også derfor, at de den dag i dag bliver beskyttet som vartegn for Sverige. 

Halland bevarer sin natur

Halland har også en lang række af naturreservater i hele området, som alle er med til at bevare den smukke natur, som ikke kan undgås i Sveriges landskaber. Der findes naturreservater, hvor du i fred og ro kan nyde din kaffe, mens du betragter det vilde fugleliv. Her er plads til brede vinger og store tanker i de idylliske omgivelser. Andre naturreservater har gjort det muligt at vandre gennem den smukke natur med indrettede vandrestier, som gør det nemt at opleve flere sider af naturen. Det er desuden også muligt at booke sig ind på forskellige vandreruter af varierende størrelser, som tager dig direkte med ud i den smukke, svenske natur. 

Halland kan byde på mange smukke naturomgivelser, men de større byer langs kysten kan også åbne dørene for kulturelle tiltag til de dage, hvor vejret ikke viser sig fra sin solrige side. I kan derfor kombinere en byferie med en vandretur eller en vandreferie med en shoppetur i det lokale shoppingcenter. I sammensætter selv fra mulighederne for at skabe jeres ideelle ferietur.