Kulturelle indtryk på ferien

Götaland ligger i det sydlige Sverige, og i Götaland ligger den lille provins Östergötland, som er charmerende på rigtig mange områder. Til trods for at være et meget lille område har det utroligt meget at byde på i mange forskellige kulturelle henseende. Den centrale placering af Östergötland gør det til et perfekt sted for kajaksejllads, hvorfor mange også tager hertil for det.
Læs mere

0

resultater

Camping i Östergötland

Det er oplagt at tage på camping i Östergötland, hvis I er glade for naturen. Spredt rundt i hele Gotland ligger der mange smukke campingpladser, hvoraf langt de fleste ligger ned til vandet. Her er der rig mulighed for at bade om sommeren og sejle i kajak. Med de naturlige omgivelser til baggrund forstås det godt, hvorfor mange foretrækker at campere i Gotland, og tage kajakken med på turen. Fra de forskellige campingpladser er der mulighed for at tage på flerdages sejlads i jeres kajakker, for til sidst at vende tilbage til de forhold, som campingpladserne har at byde på.

Östergötland og de mange kajaktilbud

Takket været naturens indretning har Östergötland et af de mest perfekte steder at sejle kajak. Omkranset af Sveriges frodige natur finder I Sankt Anna-Skærsgård, som er et hyppigt besøgt område for alle, der gerne vil tage på kajaksejllads. Det er det perfekte område, der er godt beskyttet af landområder på alle sider, men også med dusinvis af små øer spredt ud i vandet. Det er næsten en labyrint på vand for den erfarne kajaksejler. Afstandene mellem de mange øer gør det nemt at sejle stille og roligt gennem området og slå sit telt op til flere overnatninger. 

Hvad end du er erfaren med en kajak eller helt nybegynder, kan du finde en rute og en tur, som passer til dit niveau. Der findes ruter, hvor du selv sejler rundt efter de rette sikkerhedsinstruktioner og en guide af kortet over området, mens der også findes guidede ture til dem, der har brug for lidt mere hjælp og vejledning. Fælles for disse, hvad end man er øvet eller ej, er de smukke naturomgivelser, hvor du lægger dig til at sove under stjernehimlen, og du vågner med de smukkeste solopgange. Der er også flere valgmuligheder til, hvor mange dage I ønsker, at jeres kajaktur skal vare. 

Oplev bylivet i Östergötland

Skulle I få nok af den smukke natur og de rolige omgivelser, kan I altid tage en tur ind til en af de større byer i området. Linköping har mange ting at byde på, som enhver anden storby med mange kulturelle tilbud. I kan også starte lidt uden for byen med et besøg til Ekenäs slot, hvor der jævnligt holdes guidede ture rundt på slottet, hvor I får indblik i slottets historie og de beboere, som har haft slottet gennem tiderne. Mange af slottets lokaler er indrettet efter deres historiske tid, og det er et besøg værd for den historieinteresserede. Men foruden det historiske aspekt kan I altid nyde godt af den smukke udsigt og den imponerende skov, som omringer slottet. 
Midt i Linköping finder I også det historiske og smukke Linköping slot- og katedrals-museum. Begge dele er indrettet til at give et indblik i en tid, hvor religion havde en anden betydning, og hvor livsstilen var en helt anden, end hvad vi kender i dag.  

Museumsbesøg

Tilbage i Linköping findes der en lang række af museer, som er gode at skrive på listen til de dage, hvor vejret ikke viser sig fra sin bedste side. Her kan I besøge museet for flyvevåben, hvor der med garanti kan tilbringes et par timer. Fenomenmagasinet er et interaktivt museum for børn i alle aldre. Her er udstillinger, hvor børn kan lære noget, men der er også underholdning og aktivitet i form af de mange interaktive elementer, der er fordelt rundt i hele museet. Hvis de interaktive elementer på Fenomenmagasinet ikke er nok aktivering for de små, kan det anbefales at tage en tur til Busfabrikken. Busfabrikken er et slaraffenland af en kæmpe legeplads og legeland, hvor børn kan boltre sig, indtil de falder omkuld. 

En ferie i Östergötland kan byde på lidt af hvert. Det afhænger blot at, hvordan I har tænkt jer at sammensætte jeres rejse, for I kan få næsten lige, hvad I har lyst til fra naturens side og bylivet også.