Indtryk fra både natur og storby

De fleste tænker på Stockholm som den spektakulære hovedstad for hele Sverige. Dog er området noget for sig. Området for Stockholm dækker faktisk langt det meste af Sveriges nordlige vestkyst ud til Østersøen. Midt i kommunen ligger selvfølgelig den ikoniske storby af samme navn. Denne del af Sverige, som ligger så tæt ud til havet, er tydeligt også præget af dette. Der er mange mindre ø-dele, lange kyststrækninger og havneområder, mange floder og store og små søer længere inde i landet, som selvfølgelig også løber gennem Stockholm by. Det er et stort krydset virvar af floder og åer, som alt sammen forbinder Stockholm kommune og hovedstaden.
Læs mere

0

resultater

Camping i området

Det kan derfor være en udfordring at finde den rette campingplads. Her er der flere faktorer, som spiller ind i jeres valg af campingplads. Mulighederne er vidt forskellige, alt efter om I vil så langt ud til kysten som muligt, for at få den smukke havudsigt, eller om I blot er på udkig efter en sø længere inde i landet, hvor I også har kort afstand til storbyen. Begge muligheder er tilgængelige med de moderne campingpladser, som sørger for flotte legepladser til børnene og plads til forældreafslapning. Visse campingpladser ligger ikke mere end 10 km væk fra storbyen og passer derfor perfekt til de familier, som gerne vil have naturen tæt på til afslapning, men også muligheden for de mange kulturelle oplevelser, som storbyen har at byde på.

Stockholms mange tilbud

Det er ikke til at komme udenom, at byen Stockholm har utroligt mange tilbud. Listen af museer dækker alene over mere end 20 forskellige museer med emner til næsten enhver smag. Blandt de mest populære er det store Vasamuseum, hvor I kan opleve det store skibsforlis på nært hold og lære den forbløffende historie, som eksperter har udvundet fra skibsvraget. Alle detaljer fra Vasa-skibets historie til bjærgning bliver fortalt i løbet af et besøg, hvor I selv kan se det imponerende forlis med egne øjne. 

I en helt anden genre finder I det syngende ABBA-museum, som tager jer med på en underholdende rejse gennem gruppens historie. Her bliver I taget med på en tur i minderne for medlemmerne, der bliver sunget for fuld hals, kostumer beundres, og I har muligheden for selv at afprøve stemmebåndene som en del af det nyopståede ABBA. 
Et mere roligt, men stadig lige så imponerende museum er Fotografiska, som udstiller en lang række imponerende fotografier og temaudstillinger. Hvis I interesserer jer den mindste smule for fotografiets kunstværk, er dette museum klart et besøg værd. 

Stockholm har noget for hver aldersgruppe

Som den storby Stockholm er, vil I altid finde noget til alle aldersgrupper. Har I teenagere i familien, er det oplagt at tage på shoppingtur gennem Stockholms gader eller i et af de lokale shoppingcentre, hvor I for alvor skal passe på ikke at brænde kreditkortet op. Til de nysgerrige er der det meget lærerige og underholdende Tom Tits Eksperiment. Her er små forlystelser i form af fysiske udfordringer, som samtidig lærer børnene lidt af hvert. Der er eksperimenter, hvor de både har det sjovt og lærer noget. I vil med garanti kunne bruge en hel dag i dette lærerige slaraffenland af underholdning. Om de større børn tør at cykle flere meter over jorden på en wire (med de rette sikkerhedsvalg), eller blot vil grine af sig selv i de mange skøre spejle, vil der være noget for alle aldre inklusive mor og far. Tom Tits Eksperiment kan nemt stjæle en hel dag i jeres ferieprogram, men det gør ikke noget, for det er læring og leg på samme tid.   

Smag på svenske specialiteter

Når det kommer til mad, har Stockholm by også et væld af muligheder af lokale og svenske specialiteter, som hele familien bare må prøve. Den nemmeste og mest luksuriøse måde vil helt klart være at tage på en guidet madtur i Stockholm, hvor I får lov til at smage kulinariske lokalretter med ekstra opmærksomhed på det udsøgte. Ellers kræver det bare at gå en tur gennem Stockholms gader og opdage de mange små restauranter, som byder på lokale råvarer i et kulinarisk eksperiment.