Gardasøen

Sikker booking med Friferie

1.500+ campingpladser og ferieparker
Prisgaranti
Danske ferierådgivere
Medlem af Rejsegarantifonden

Rejseinformation om Gardasøen

Du skal snart på ferie til Gardasøen i Italien. Vi vil gerne sende dig velforberedt afsted, så derfor har vi samlet nogle nyttige informationer til dig. Vi ønsker dig en skøn campingferie til "la bella Italia"!

Vejret ved Gardasøen

Foråret ved Gardasøen begynder i marts. Solen begynder at komme frem, og man kan mærke dens stråler, men foråret betyder også mere regn. Den første sommerdag (mindst 25 grader) registreres ofte i april, og ellers i første halvdel af maj. 

Fra juni falder nedbøren betragteligt. Chancen for en regnvejrsdag eller store (torden)byger eksisterer dog stadig, men det skønne sommervejr er dominerende. Temperaturen i løbet af dagen ligger mellem 25 og 30 grader, og nogle gange er den endda højere. Søen er meget behagelig at bade i. Men selv om sommeren kan der altid være en dag eller en periode, hvor vejret ikke er nær så godt. Når det regner ved Gardasøen om sommeren, er det næsten altid fulgt af tordenvejr, som nogle gange kan blive meget voldsomt.

Fra slutningen af september stiger muligheden for det mindre gode vejr. Temperaturen falder, og campingpladserne tømmes langsomt. I oktober slutter campingsæsonen. Især om aftenen mærker man, at varmen stort set er forsvundet, og at det er efterår. At spise udenfor om aftenen kræver ofte opvarmning eller en tyk sweater.

De smukkeste omgivelser ved Gardasøen

Hvad skal du vide om at køre i Italien?

Vejafgifter: De fleste motorveje i Italien er betalingsveje ("strade a pedagio"). De aktuelle vejafgiftssatser kan findes her. Du kan betale kontant, med et vejafgiftskort eller (nogle gange) med et almindeligt betalingskort. Du kan også købe et betalingsskilt, der er gyldigt i fire lande: Italien, Frankrig, Spanien og Portugal. Hvis du ikke kan betale i første omgang, åbner betalingsanlægget alligevel, og så modtager du en betalingsbillet, som du efterfølgende skal betale ved en bemandet betalingsport længere nede ad vejen eller online. 

Miljømærkater: I mange italienske byer er der oprettet en miljøzone kaldet Zona a Traffico Limitato (ZTL). Reglerne kan være komplicerede, og de varierer fra by til by. Der findes ikke en miljømærkat som i andre lande. En miljøzone er merkeret med et skilt, og der er høje bøder for ikke at overholde det. Det bedste kan være at parkere udenfor zonen og forsætte med offentlig transport eller til fods.

Færdselsregler: Den maksimale hastighed på motorvejene er 130 km/t og 90-110 km/t på landevejene. I byerne gælder 50 km/t. Bemærk, at hvis chaufføren har haft kørekort i mindre end 3 år, må man maks. køre 90 km/t på landeveje og 100 km/t på motorveje. Det er lovpligtigt at have en advarselstrekant og sikkerhedsvest i bilen. Du kan finde mere information om at køre i Italien på FDMs hjemmeside

Rute: Den korteste rute er igennem Tyskland og Østrig, men vær opmærksom på kø og forsinkelser på den tyske motorvej - især i Sydtyskland kan det give mening at tage en længere, men hurtigere rute. Hvis I kører igennem Østrig skal I huske vignetten for at køre på motorvejen. Den kan købes på tankstationer i Østrig eller hos FDM.

Tankning: Du kan finde aktuelle brændstofpriser og tankstationer her. At tanke ved motorvejen er altid meget dyrere end ved de almindelige veje. Priserne er de laveste ved selvbetjeningspumperne.

Elbil: Dele af Italien har endnu ikke et særlig stort ladenetværk til elbiler. Ladepunkterne kan være svære at finde, især i den sydlige del af landet og på Sicilien. De kan findes på disse ruteplanlæggere abetterrouteplanner.com eller chargemap.com .

Lejebil: Skal du med fly og leje en bil? Det danske kørekort er gyldigt i Italien, men vær opmærksom på, at chaufføren som regel skal være mindst 21 år og skal have haft kørekort i mindst 1-2 år. En bil kan kun lejes med et betalingskort i den primære chaufførs navn.

Godt at vide

ID-kort og pas: Når du rejser til Gardasøen, skal du bruge et gyldigt pas eller ID-kort, som du kan identificere dig med.

Adapter: Stikkontakterne i Italien er de samme som i Danmark.

Valuta: I Italien betaler man med Euro. Prisniveauet er generelt lavere end i Danmark. Langt de fleste steder kan du betale med dit normale betalingskort, og du finder også mange hæveautomater. Bemærk dog at det normalt ikke er gratis at hæve penge.

Vigtige helligdage i Italien: 

1. Påskedag

Pasqua

31. marts

2. Påskedag        

Lunedì dell'Angelo

1. april

Befrielsesdagen

Giorno della Liberazione

25. april

Arbejdernes dag

Festa del Lavoro

1. maj

Nationaldag

Festa della Repubblica

2. juni

Maria Himmelfart

Ferragosto

15. august

Allehelgensdag

Ognissanti

1. november


Hunde: Italien er et hundevenligt land, og alle racer er tilladte, men de skal være mindst 15 uger gamle. Din hund skal være i snor og have mundkurv på offentlige steder. Du skal have et EU-kæledyrspas fra din dyrlæge til din hund eller kat. Hunde og katte skal desuden være vaccinerede mod rabies mindst 21 dage før rejsen. Den obligatoriske chip skal indsættes inden vaccinationen mod rabies (kan være samme dag). 

Tidszone: Italien ligger i samme tidszone som Danmark, og sommer- og vintertid er også ens. 

Tip: Før du rejser er det en god idé at tage et billede af dit pas, kørekort, forsikringspapirer og andre vigtige ting. Mail dem til dig selv eller andre medrejsende, så I altid har vigtige dokumenter, selv hvis I mister dem undervejs.

Rejser du alene med en mindreårig, for eksempel fordi du er skilt? Eller har du medbragt dit barns kæreste eller ven på ferien? Så skal du kunne fremvise dokumentation på, at du har tilladelse fra alle barnets forældre - dette kan ordnes med en samtykkeerklæring. Du kan læse mere om emnet ved at trykke her.

Når du skal ud at spise eller ud at handle

Drikkevand: Postevand i Italien er generelt sikkert at drikke. Hvis en vandhane er mærket med "Acqua non potabile" (intet drikkevand) er det bedre at drikke vand på flaske.

Spisning: Hvis du skal ud og spise middag på campingpladsen, kan du ofte komme tidligt afsted - også til normal dansk spisetid. Går du ud på restaurant udenfor campingpladsen, finder du også mange gode spisesteder, bl.a. i Peschiera, Bardolino, Lazise, Moniga-del-Garda og Desenzano. At spise ude er generelt billigere end i Danmark. Husk også at tjekke menuen eller regningen, for hvis der står "Servizio", er drikkepengene allerede inkluderet i prisen. "Coperto" er det beløb, som restauranten opkræver for brug af service, duge, bestik o.l. og har altså ikke noget med drikkepenge at gøre.

Shopping: Shoppingelskere kan forkæle sig selv ved Gardasøen! Alt fra billige hjemmesko og falske t-shirts på det ugentlige marked til de eksklusive butikker fra Versace, Gucci, Armani og Prada - du finder det hele her! Hver dag er der lokale markeder forskellige steder langs Gardasøen. De ugentlige markeder med masser af frugt og grøntsager er generelt om morgenen og frem til kl. 13.00. Densenzano har det største ugentlige marked hver tirsdag. 

I byerne kan du slentre til langt ud på aftenen langs de hyggelige butikker med tøj, kunsthåndværk, souvenirs og masser af læder - fra det helt billige til det meget dyre. De dyrere designbutikker med den seneste mode findes hovedsageligt i Desenzano, Salo og Riva del Garda. Og hvis der ikke er nok ved Gardasøen, kan du altid tage til Milano!

La Grande Mela er et stort shoppingcenter nær Lugugnano di Sona, som ligger langs vejen mellem Peschiera del Garda og Verona. Med intet mindre end 120 butikker, 8 specialbutikker og en hal med videospil er det perfekt, hvis vejret er dårligt ved Gardasøen. Il Leone er et andet smukt indkøbscenter ved Lonato, syd for Desenzano, hvor man finder mere end 110 butikker og et kæmpe supermarked. Der er åbent alle ugens dage fra 9.00 til 22.00. Du kan også besøge Grand'Affi Shopping Center med mere end 80 butikker på østsiden af Gardasøen nær Bardolino knap 2,5 km fra Gardasøen.

Kendte supermarkeder er Esselunga, Ipercoop, Eurospin og Conad, men ved Gardasøen finder du også Lidl og Aldi, fx i Peschiera-del-Garda, Lazise og Moniga-del-Garda.

Buone vacanze!

Man kommer selvfølgelig langt med Google Translate, men det er også rart at kunne et par enkelte vendninger. Vi hjælper dig på vej: 

Godmorgen

Buongiorno

(bwon-dzjor-noo)

Godaften

Buonasera

(bwo-na-se-ra)

Farvel

Arrivederci/Ciao

(a·ree·vuh·duh·chee/tsjau)

Hej

Salve/Ciao

(sal-veh/tsjau)

Hvordan har du det?

Come stai

(koo-me staj)

Godt

Sto bene

(sto be-ne)

At bede om

Prego/Per favore

(pree-go/per-favo-re)

Tak

Grazie

(gratsie-ee)

Undskyld

Scusi/scusa

(sku-zie/skoe-za)

Undskyld mig

Scusami

(sku-sa-mi)

Ja

Si

(sie)

Nej

No

(no)

Hjælp!

Aiuta!

(aij-uu-ta)

I går

Ieri

(je-rie)

I dag

Oggi

(o-dzji-e)

Morgen

Domani

(do-maa-nie)

Supermarked

Supermercato

(super-mer-kaa-to)

Indgang

L’entrata

(le en-tra-ta)

Udgang

L’uscita

(le oe-sjie-ta)

Åben

Aperto

(a-per-to)

Lukket

Chiuso

(kjoe-zo)

Venstre

Sinistra

(sie-nis-tra)

Højre

Destra

(des-tra)

Stop

Ferma!

(fer-ma)

Strand

Spiaggia

(spiad-dzja)

Hvor meget koster det?

Quanta costa?

(kwan-ta kos-ta)

Jeg synes, det er for dyrt

È troppo costoso (per me)

(e trop-po kos-to-so per me)

Jeg vil gerne...

Vorrei...

(vo-rei)

Nej, det vil jeg ikke

No, non voglio

(no, non- vo-lji-o)

Taler du engelsk?

Parla inglese?

(par-la ien-glee-zee)

Jeg forstod ikke

Non ho capito

(non ho ka-pie-to)

Hvor er toilettet?

Dov’è il bagno?

(do-vè iel-ban-joo)

Kan jeg spørge dig om noget?

Posso chiedere qualcosa?

(pos-so kje-de-re kwal-kosa)

Bekymringsfri ferie

Den italienske sundhedspleje er af rimelig høj kvalitet, og man kan sagtens føle sig tryg her. Det europæiske sygesikringskort (det blå) giver dig ret til den nødvendige lægehjælp i tilfælde af sygdom eller ulykke, når du er på et midlertidigt ophold i Italien. I så fald er det oftest ikke nødvendigt selv at dække sundhedsudgifterne. 

Du kan gå på apoteket efter alle former for medicin og plejeprodukter. De italienske læger er altid meget generøse med at udskrive medicin. 

I tilfælde af indlæggelse eller ved behov for speciallægebehandling er det bedste at kontakte dit forsikringsselskab med det samme, så du er sikker på, hvordan du skal forholde dig til situationen og sikre, at du er dækket. 

Der er i øjeblikket ingen restriktioner i forbindelse med COVID-19 i Italien. Det er heller ikke et krav at være vaccineret.

Bemærk: Oplysningerne på denne side er omhyggeligt sammensat. Vi påtager os dog intet ansvar for ukorrekte eller ufuldstændige oplysninger. De links, vi bruger til andre hjemmesider, er kun til informationsformål. Disse hjemmesider bliver ikke vedligeholdt, overvåget eller godkendt af os. Som rejsende er du ansvarlig for at have de rigtige dokumenter til din ferie. Vi anbefaler, at du tjekker de seneste oplysninger hos de relevante myndigheder lige før din ferie. Vi ønsker dig en rigtig god tur! 

Top seværdigheder ved Gardasøen

Peschiera-del-Garda

Peschiera del Garda er en livlig og travl fæstningsby med 10.000 indbyggere. Den ligger på sydsiden af Gardasøen. I byen finder du et hyggeligt centrum med romantiske pladser, terrasser, masser af blomster, butikker og restauranter. Der er altid noget at se ved havnen, og Canale, en gren af Mincio, er meget smuk. 

Sirmione

Byen Sirmione ligger på sydsiden af Gardasøen og er en af de smukkeste byer ved søen. Ved ankomsten springer slottet Rocca Scaligera fra det 13. århundrede straks i øjnene. Herfra har du en smuk udsigt over halvøen og søen. 

Lej en båd

Den perfekte måde at udforske Gardasøen er fra vandet. Lej en båd hos et af de mange bådudlejningsfirmaer. En licens er ikke nødvendig for de mindre både. Så tag din picnic med, dyk ned i vandet, sejl til en strand eller besøg en landsby på den anden side af søen.

Gardaland

Gardaland er en forlystelsespark nær Castelnuovo del Garda på den østlige side af Gardasøen. Det er den største og mest populære forlystelsespark i Italien med mere end 40 forlystelser, spektakulære rutsjebaner, vandaktiviteter og blændende shows i de forskellige temalande.

Canevaworld

Canevaworld nær Lasize er en stor forlystelsespark med to parkdele: Movieland og Aquapark. Der er også tre temarestauranter. Det ligger mellem badebyerne Lazise og Peschiera del Garda, ikke langt fra den populære forlystelsespark Gardaland.

Opera i Verona

Fra midt juni til start september er der operaforestillinger næsten dagligt i den smukke Arena i Verona. Berømte operaer med gigantiske kulisser og scener giver sammen med 25.000 tilskuere på tribunerne i det gamle amfiteater en uforglemmelig oplevelse.

Monte Baldo

I Malcesine finder du startpunktet til svævebanen, der går til Monte Baldo. På klare dage har du udsigt over den store sø og Alperne, Dolomitterne og Po-dalen! Kabelbanens kabiner roterer 360 grader rundt om deres egen akse. På Monte Baldo kan du vandre, cykle eller paraglide.

Lazise

Lazise er en charmerende by mellem Bardolino og Peschiera på østsiden af Gardasøen. Lazise har en middelalderlig karakter, og meget af den gamle bymur er blevet bevaret, inklusiv tårnene. Oplev mange små butikker og en hyggelig boulevard med restauranter.

Parco Grotta Cascata Varone

Parco Grotta Cascata Varone ligger på nordsiden af Gardasøen nær byerne Torbole og Riva del Garda. En hule, hvori et vandfald styrter ned. En hyggelig udflugt, også for børn. Lidt længere væk ligger den iskolde, krystalklare sø Lago di Tenno. Denne sø med smeltevand fra bjergene er en af de klareste ferskvandssøer i Italien.